NOS Voetbal

Feyenoord ontsnapt in De Kuip aan nederlaag tegen FC Utrecht (1-1)

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - FC Utrecht

Even leek het erop dat de ongeslagen Feyenoord-reeks onder Dick Advocaat door FC Utrecht zou worden beëindigd. Maar de Rotterdammers persten er toch nog een gelijkspel uit: 1-1.

Advocaat is daardoor nu 24 eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen en nog zeven duels verwijderd van het stokoude record van Ernst Happel, die in zijn eerste 31 ontmoetingen als Feyenoord-trainer niet verloor.

Tevreden zal Advocaat niet zijn geweest over het vertoonde spel van zijn ploeg. Utrecht kreeg talloze kansen om als winnaar van het veld te stappen, maar verzuimde Feyenoord echt pijn te doen.

Mogelijkheden Utrecht

De thuisploeg, zonder de geschorste Orkun Kökcü en de niet fitte Jens Toornstra en Bart Nieuwkoop, kwam in de beginfase al goed weg bij mogelijkheden voor Sander van de Streek en Mimoun Mahi.

Ook in het vervolg van de eerste helft zwijnde Feyenoord. Bart Ramselaar had de bal voor het intikken, maar kwam net tekort en Gyrano Kerk stuitte op doelman Nick Marsman. Aangever Mahi bleek achteraf buitenspel te staan.

Bekijk hieronder reacties van Dick Advocaat, Nick Marsman, René Hake en Mark van der Maarel:

Feyenoord, met basisdebutanten George Johnston en Jordy Wehrmann, zette daar vrijwel niets tegenover en het was dan ook niet verwonderlijk dat Utrecht alsnog de trekker overhaalde. Mark van der Maarel toonde zich alert na een hoekschop, waarbij de bal smoorde in het strafschopgebied.

Even later had het 0-2 moeten staan in De Kuip. Feyenoord had het aan Marsman te danken dat dat niet gebeurde. De vervanger van de nog altijd geblesseerde Justin Bijlow hield Ramselaar op knappe wijze van scoren af.

Lutsharel Geertruida wordt geknuffeld na zijn 1-1 tegen FC Utrecht

Aan de andere kant viel vervolgens plots de gelijkmaker. Steven Berghuis bracht de bal in, Marcos Senesi kopte door en Lutsharel Geertruida drukte af. Een zeldzaam Rotterdams hoogtepunt in de wedstrijd.

Utrecht mocht zich de 1-1 zelf verwijten na het missen van talloze kansen. Het had in de slotfase nog kunnen winnen, maar Marsman (ex-FC Utrecht) keerde met moeite een inzet van Othman Boussaid.

Feyenoord blijft vooralsnog derde, al kan het vanavond worden ingehaald door PSV. De Eindhovenaren spelen thuis tegen Sparta Rotterdam. FC Utrecht is nog altijd terug te vinden in de middenmoot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl