NOS NieuwsAangepast

RIVM: 5609 nieuwe besmettingen, 1115 meer dan gisteren

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5609 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1115 meer dan gisteren werden gemeld.

Op dagbasis kennen de RIVM-cijfers vaker grote schommelingen. De algemene trend in het aantal besmettingen blijft dezelfde: die is er nog altijd een van een lichte daling. Het gemiddelde over de afgelopen zeven dagen ligt voor het eerst sinds begin oktober onder de 5000 per dag; 6,5 procent lager dan de week daarvoor.

Ziekenhuizen

Ook in de ziekenhuizen blijft de druk licht afnemen. Er zijn 112 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 54 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 18 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat is 1 nieuwe opname minder dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1700 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1711), van wie 506 op de IC (gisteren: 511). Er zijn dus ook de afgelopen dag meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

Doden

Hetzelfde beeld van een lichte daling is te zien bij het aantal overledenen. Bij het RIVM zijn 25 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 59. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 66 doden per dag, tegen 59 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Verpleeghuizen

Of het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 604 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 646. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl