Vitesse dankzij standaardsituaties langs Fortuna Sittard

Bekijk de samenvatting van Vitesse - Fortuna Sittard

Vitesse is er met moeite in geslaagd een gaatje te vinden in de hechte defensie van Fortuna Sittard. De Arnhemmers sloegen pas diep in de tweede helft toe: 2-0. Vitesse staat nu op 25 punten uit 10 duels, een clubrecord.

Bij de thuisploeg debuteerde de 18-jarige Enzo Cornelisse, zoon van voormalig Vitesse-speler Tim Cornelisse, verdienstelijk in de basis. Trainer Thomas Letsch kon daarentegen geen beroep doen op de geschorste Riechedly Bazoer.

Lange tijd was het vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van Fortuna Sittard, maar Vitesse ontbeerde de creativiteit om de code van de Limburgers te kraken. Voor rust vielen alleen Matus Bero (artistieke hakbal) en Maximilian Wittek (poging voorlangs) op.

Enzo Cornelisse

Ook in de tweede helft beet Vitesse zich aanvankelijk stuk op de Fortuna-defensie. De gasten kregen na een fout van Wittek via Emil Hansson zelfs een kans op de 0-1, maar doelman Remko Pasveer voorkwam een treffer.

Nadat Oussama Tannane een vrije trap net over had geschoten, kopte een andere Oussama even later raak. Invaller Oussama Darfalou sloeg toe uit een hoekschop van naamgenoot Tannane. Loïs Openda had de 2-0 op zijn schoen, maar keeper Yanick van Osch plukte de bal van zijn voet.

Nog een assist

De tweede Arnhemse goal viel toch. Armando Broja tikte binnen uit een indraaiende vrije trap van Tannane, die daarmee zijn tweede assist van de middag voor zijn rekening nam.

Vitesse, dat voor de zesde keer op rij thuis een overwinning boekte, blijft door de zege tweede in de eredivisie, op twee punten achterstand van Ajax. Fortuna Sittard staat zeventiende en wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen.

Bekijk hieronder reacties van Enzo Cornelisse, Thomas Letsch en Sjors Ultee (interim-trainer Fortuna):

Letsch: '25 punten uit 10 wedstrijden, daar mogen we trots op zijn'