Roy Jones junior (l) en Mike Tyson na hun gevecht in Los Angeles
NOS Sport

Jones hapt naar adem bij langverwachte rentree Tyson, maar blijft staan

Mike Tyson en Roy Jones junior hebben in een demonstratiewedstrijd voor het goede doel laten zien nog altijd goed te kunnen boksen. Vooral de 54-jarige Tyson domineerde de partij met rake klappen op het lichaam van zijn tegenstander. De 51-jarige Jones moest diverse keren naar adem happen, maar bleef overeind.

Tyson viel 50 kilo af voor de demonstratiepartij die een voorbode moet zijn voor meer gevechten. Met Jones jr. trof hij een tegenstander die sinds januari 2018 niet meer in de ring had gestaan.

Speciale regels

Voor het gevecht in Los Angeles werden speciale regels opgesteld. Zo mochten Tyson en Jones elkaar niet knock-out slaan, dat is ook niet gebeurd, en was er geen jury aanwezig om een winnaar uit te roepen. De partij eindigde dan ook onbeslist.

Tyson en Jones vochten acht rondes van twee minuten, zonder hoofdbescherming en met grotere bokshandschoenen dan gebruikelijk.

"Die twee minuten leken er soms wel drie", zei Tyson na afloop. "Ik ben blij dat dit erop zit en kijk uit naar een volgende partij."

Mike Tyson (l) tijdens de partij tegen Roy Jones junior

Tyson, die geldt als een van de beste boksers aller tijden, was de hele wedstrijd de dominerende vechter. Jones leek af en toe vermoeid, maar kwam de laatste rondes wel beter uit de verf.

"De stoten op mijn lichaam eisten zeker hun tol", vertelde Jones, voormalig wereldkampioen in vier verschillende gewichtsklassen, na afloop. "Daar word je gewoon ontzettend moe van."

Een professionele rentree zit er voor Tyson in ieder geval niet in, vertelde de 54-jarige bokser na afloop. "Dit was voor het goede doel, om mensen te helpen. Dat is groter dan het winnen van kampioenschappen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl