Giakoumakis bezorgt VVV een punt tegen sterker PEC

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - PEC Zwolle

PEC Zwolle is in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo blijven steken op 2-2. De Zwollenaren waren de sterkere ploeg, maar moesten toch voor de zesde keer dit seizoen genoegen nemen met een gelijkspel.

Een lastige stuiter van PEC-speler Yuta Nakayama was in het van beide kanten slordige begin het enige wapenfeit.

VVV kwam op voorsprong door een blunder van PEC-doelman Michael Zetterer. Hij kwam uit zijn doel om een voorzet te pakken, maar liet de bal uit zijn handen glippen en bezorgde daarmee Jafar Arias een eenvoudige intikker.

Even daarvoor was Zetterer nog goed weggekomen, nadat hij de bal zomaar richting VVV-aanvaller Georgios Giakoumakis had getrapt. De Griek - tot aan vanavond al acht keer trefzeker dit seizoen - schoot naast.

Vlak voor rust tekende Immanuel Pherai na een handige actie van Kenneth Paal voor de Zwolse gelijkmaker.

PEC veel sterker in tweede helft

Na de rust liep het beter bij PEC en na een fraaie voorbereiding van Sai van Wermeskerken knalde Mike van Duinen binnen.

Niet veel later was het bijna 3-1 voor PEC. Een schot van Mustafa Saymak belandde via de keeper op de paal.

PEC bleef zoeken naar een derde doelpunt, maar uit het niets maakte VVV gelijk. Uiteraard was de doelpuntenmaker Giakoumakis, die zijn negende competitietreffer maakte door de bal over doelman Zetterer te wippen.

In blessuretijd moest Thomas Lam nog met rood van het veld, omdat hij een slaande beweging maakte in een duel met Giakoumakis.

Bekijk hieronder de reacties van trainers John Stegeman (PEC Zwolle) en Hans de Koning (VVV-Venlo):