Heerenveen blijft steken op een punt bij ADO

Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - sc Heerenveen

Heerenveen heeft ondanks een immens overwicht gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag, dat zijn eerste punt pakte onder trainer Ruud Brood. In Den Haag werd het 1-1. De Friezen blijven daardoor zesde in de eredivisie, terwijl de thuisploeg met vijf punten uit tien wedstrijden zestiende blijft.

ADO kwam voor het eerst dit seizoen in een thuiswedstrijd op voorsprong: Pascu draaide zich vrij, stuurde David Philipp diep en die rondde koeltjes af.

Drie minuten later maakte Joey Veerman alweer gelijk na een een-twee met Ibrahim Dresevic.

Ricardo Kishna

Doelpuntenmaker Philipp moest een kwartier na zijn treffer alweer geblesseerd van het veld. Daarop mocht Ricardo Kishna van trainer Brood zijn trainingsjasje uittrekken.

Kishna, voormalig speler Ajax en Lazio Roma, stond sinds 17 september 2017 langs de kant. Op die dag, in een wedstrijd tegen Ajax, scheurde hij zijn voorste kruisband en sindsdien, 1.168 dagen lang, zat hij in de lappenmand.

De Friezen heersten in de tweede helft, kregen ook legio kansen, maar ADO bleef met kunst- en vliegwerk verschoond van een tegentreffer. ADO kwam niet verder dan tegenhouden en koesterde het punt.

In de 93ste minuut schoot Joey Veerman uit een vrije trap nog net naast het Haagse doel.