In Wijchen was vanavond een stille tocht voor de man die dinsdag werd doodgereden door een 18-jarige pakketbezorger. Zeker 150 mensen liepen mee. Langs de kant had zich een erehaag gevormd. "Heel Wijchen leek uitgelopen", zegt verslaggever Joris van Poppel, die ter plaatse was.

"Iedereen is verbijsterd, aangeslagen en enorm verdrietig", zei de waarnemend burgemeester Marijke van Beek voordat de tocht begon. "Gezien de hechtheid van de Wijchense gemeenschap is er enorme behoefte om dit met elkaar te delen en om de familie te steunen. Iedereen kende hem en had op de een of andere manier met hem of met zijn familie te maken."

Mensen verzamelden zich in Wijchen om hun steun te betuigen:

Veel deelnemers bij stille tocht voor doodgereden man uit Wijchen

De tocht begon om 19.00 uur en was bedoeld voor familieleden en naaste vrienden. Ook de burgemeester en wethouders waren aanwezig. Deelnemers werd verzocht een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te bewaren.

De stille tocht eindigde bij de plek waar de man is overleden. Daar plaatsten veel mensen bloemen en kaarsen. Onder een overkapping hing een T-shirt en een vlag van voetbalclub NEC. Ook was er een bord met de tekst 'Zinloos', waarbij 'loos' in hoofdletters is geschreven, een verwijzing naar een bijnaam van de man.

Eerder legden buurtbewoners ook al bloemen en kaarsen neer in de wijk:

Bloemenzee in Wijchen voor doodgereden buurman: 'Echt, wat bezielt je?'

Vrienden van het slachtoffer zijn een inzamelingsactie begonnen voor zijn nabestaanden. Binnen een paar uur tijd is er al 27.000 euro opgehaald.

De 42-jarige man kwam afgelopen dinsdag om het leven bij een aanrijding. Het lijkt er op dat er opzet in het spel is geweest. Een 18-jarige verdachte uit Woerden is gearresteerd en zit nog vast.

Ooggetuigen zeggen tegen verschillende media dat de pakketbezorger snel reed in de woonwijk waar maximaal 30 kilometer per uur mag worden gereden. Het slachtoffer sprak hem daar volgens hen op aan, waarna de situatie escaleerde.

Het slachtoffer zou op de motorkap terecht zijn gekomen en vervolgens op straat. "Die bus reed tot daar door. En daarna reed hij achteruit terug weer over hem heen. En toen is hij keihard weggereden", zegt een getuige tegen De Telegraaf. Hij vluchtte, maar werd later die avond door de politie aangehouden.

STER reclame