Max Verstappen na de kwalificatie voor de GP van Bahrein EPA

Een degelijke kwalificatie. Zo omschreef Max Verstappen zaterdag op het circuit van Sakhir zijn derde startplaats in de Grand Prix van Bahrein. De Nederlander was met zijn Red Bull-bolide in de derde training nog de snelste geweest, maar moest zich in de kwalificatie neerleggen bij de suprematie van Lewis Hamilton en Mercedes.

"Ik miste wat grip in de bochten met lage snelheid", gaf Verstappen na afloop toe. "Terugkijkend op alles was dit heel netjes. Het liefst sta je eerste, maar dat zit er niet in. Ik hoop dat we met de banden voor het juiste compromis hebben gekozen. De banden gaan het hier heel zwaar krijgen", concludeerde hij na twee dagen trainen en kwalificeren.

Spannende race

Volgens de 23-jarige Nederlander was Mercedes zaterdag onder de felle verlichting op het circuit van Sakhir niet te pakken. "Maar ik verwacht zondag een spannende race. Ik hoop te kunnen aanvallen, maar zoals altijd zal het lastig zijn Mercedes te verslaan."

Hamilton was trots op zijn 98ste poleposition. De Brit was vrijdag in de twee trainingen de snelste, maar zag Verstappen zaterdag het gat dichten in de laatste training. "We hebben na de trainingen op vrijdag goed werk verricht", stelde de zevenvoudig wereldkampioen vast. "Ik was zeer tevreden met de wagen en heb in de kwalificatie geen fouten gemaakt."

Gat met Bottas

De Brit sloeg een gat van drie tienden met teamgenoot Valtteri Bottas. De Fin was verrast door het voor hem toch grote verschil. "Ik dacht dat ik dichter in de buurt van Lewis zou zitten. Ik heb de goede snelheid, maar kennelijk moet ik zelf nog wat verbeteren."

Hamilton: "Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik gewoon moet genieten van wat ik doe. En dan komt het doorgaans wel goed."

STER reclame