NOS Voetbal

Slagvaardig RKC trakteert pover FC Twente op tweede nederlaag

Bekijk de samenvatting van FC Twente - RKC Waalwijk

FC Twente heeft in de eerste wedstrijd van de tiende speelronde een verrassende thuisnederlaag geleden tegen RKC Waalwijk. De nummer 15 van de eredivisie trakteerde de nummer 5 in Enschede op de tweede nederlaag van het seizoen: 0-2.

RKC verstopte zich zeker niet, maar het woord was aanvankelijk toch voornamelijk aan Twente. Danilo trof de paal, waarna Halil Dervisoglu een kans met een slap balletje verprutste.

Na 22 minuten haalde Cyril Ngonge aan de andere kant wel de trekker over na een knappe voorbereiding van Ola John. Het was de eerste assist in de eredivisie van John sinds het seizoen 2011/2012, toen hij bij FC Twente speelde. Na dat seizoen verhuisde hij naar Benfica.

RKC kwam na een half uur zelfs op 2-0. Na knullig balverlies van Kik Pierie kon Finn Stokkers, na opnieuw een assist van John, alleen op het doel af. Hij passeerde Twente-doelman Joël Drommel met een hard maar wellicht houdbaar schot.

Uiterst pover

Twente-trainer Ron Jans zal zijn ploeg bestraffend hebben toegesproken in de rust, maar op het veld was het armoe troef. RKC zakte vrijwillig in, gaf amper iets weg en kwam er zelf een paar keer gevaarlijk uit.

In de 84ste minuut was er de grootste kans voor de Waalwijkers: een schot van invaller Lennerd Daneels werd gepareerd door Drommel, waarna de Twente-keeper nog eens twee keer redding bracht op een dubbele rebound van Richard van der Venne.

Bekijk een interview met RKC Waalwijk-speler Ola John, die met twee assists een belangrijke rol speelde in de zege op zijn oude club FC Twente.

John: 'Het voelt als gisteren, maar ik ben toch al 28'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl