Winkelende mensen voor een etalage in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

Black Friday-drukte in Amsterdam en Rotterdam, oproep om weg te blijven

Winkelend publiek moet niet meer naar de binnenstad van Amsterdam komen. De gemeente zegt dat het te druk is geworden in het centrum. Eerder deed de gemeente Rotterdam al een vergelijkbare oproep, schrijft RTV Rijnmond.

Het is vandaag Black Friday, een uit Amerika overgewaaid fenomeen waarbij winkels op de dag na Thanksgiving producten met grote kortingen verkopen. Vooraf werd al gevreesd dat het stunten met prijzen zou leiden tot onverantwoorde drukte in stadscentra.

In de Amsterdamse Kalverstraat en op de Nieuwendijk heeft de gemeente eenrichtingsverkeer ingesteld om de drukte zo goed mogelijk het hoofd te bieden. In Rotterdam speelt de drukte vooral rond de Koopgoot, de Lijnbaan en het Binnenwegplein.

Veel kopers worstelden met het dilemma tussen de drukte en de noodzaak cadeaus en inkopen te doen:

Ondanks corona toch volle winkelstraten op Black Friday

Bij een winkel op het Binnenwegplein stond vanmiddag een rij van 60 meter. Het Rotterdamse vervoersbedrijf RET roept in trams en metro's via de speaker op om het centrum te mijden.

In Groningen was het vanmiddag erg druk in de Herestraat:

Woordvoerders van de gemeenten Utrecht en Den Haag zeggen geen aanwijzingen te hebben dat de drukte in die steden uit de hand loopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl