Sander Wijn Proshots

Hockey-international Sander de Wijn heeft deze week tijdens de training van het nationale team een zware blessure opgelopen, zo laat hij via Instagram weten.

De 30-jarige speler van Kampong - een dragende speler bij Oranje - heeft een pees in een lies en de aanhechting aan zijn schaambot afgescheurd, een zeer zeldzame blessure.

"Voor mij is het een groot raadsel. Ik had nergens last van. Bij een heel lichte beweging, op lage snelheid, ging het helemaal mis", zegt De Wijn bij Langs de Lijn En Omstreken.

"Ik was bijna weer op mijn topniveau van 2017. En na al mijn blessures voelde ik dat ik weer in de buurt kwam van dat niveau. Mocht ik de Spelen halen, dan zal dat topniveau wellicht onhaalbaar zijn. Het is een zeldzame blessure, waar weinig over bekend is. Er staat vier tot zes maanden zeker voor. Ik moet accepteren dat het een illusie is om topfit voor de dag te komen."

Instagram

De Wijn geeft aan dat de revalidatie zo'n vier tot zes maanden zal gaan duren. Zodoende staan de Olympische Spelen van Tokio op de tocht voor de international.

De Spelen zullen, als alles goed gaat, 23 juli beginnen. De Wijn laat weten nog wel alles te willen proberen om de Spelen te halen.

Sander de Wijn: 'De Spelen staan nu wel op de tocht'

Grote erelijst

De verdediger speelde tot nu toe 148 interlands, waarin hij acht keer scoorde. In 2012 en 2016 nam hij deel aan de Spelen in Londen en Rio de Janeiro. In 2012 pakte hij olympisch zilver. Ook won hij WK-zilver in 2014 en 2018.

Vorig jaar stond Sander de Wijn ook al voor een zware revalidatie. Toen van een hamstringblessure.

Eenzame revalidatie De Wijn: 'Er waren dagen dat ik mijn bed niet uit wilde komen'

STER reclame