Donyell Malen wordt bejubeld na zijn 3-2

Energiek PSV vecht zich tegen PAOK knap terug uit geslagen positie

PSV heeft zich tegen PAOK Saloniki op indrukwekkende wijze hersteld van een openingsfase waarin werkelijk alles tegen leek te zitten. Een geslaagde comeback (3-2) biedt de Eindhovenaren weer perspectief op de volgende ronde.

Cody Gakpo, Noni Madueke en Donyell Malen bogen een 2-0 achterstand om in een overwinning. Bij een nederlaag was PSV zo goed als klaar geweest in Europa, een teken voor de Eindhovenaren om zich goed kwaad te maken na alle onrecht die de ploeg in het eerste kwartier was aangedaan.

Groep E

1. Granada 4-10
2. PSV 4-6
3. PAOK 4-5
4. Omonia Nicosia 4-1

Was het niet de uiterst fortuinlijke openingstreffer van de Grieken, die door Fernando Varela met meer geluk dan wijsheid op het bord werd gezet, dan was het wel om de gelijkmaker van Malen die vanwege buitenspel werd afgekeurd. Maar buitenspel was het bij lange na niet.

Zoals de technisch begaafde Grieken in de heenwedstrijd naar een 4-1 zege counterden, deelden ze PSV met een knap uitgespeelde 0-2 een volgende dreun uit. Na het afdrukken van Christos Tzolis leek de opdracht onmogelijk, maar ineens viel alles samen voor het elftal van Roger Schmidt.

PSV begint het duel met PAOK dramatisch met een snelle 2-0 achterstand

Waar PSV in eerdere optredens onder de veeleisende Duitser moeite leek te hebben de aanvallende speelstijl onder de knie te krijgen, werd PAOK bij vlagen volledig stuk gespeeld. Ook nu konden de Eindhovenaren dat geen negentig minuten volhouden, maar wel lang genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Vooral het aanvalsspel was een lust voor het oog. Met snelle combinaties wisten de PSV'ers elkaar voorin te vinden, waardoor de drie broodnodige doelpunten al vlak na rust waren bewerkstelligd.

Bekijk hieronder de reacties van Roger Schmidt en Pablo Rosario:

Gakpo wakkerde het vuurtje aan met een kiezelhard schot door de benen van keeper Zivko Zivkovic, na een goede dieptepass van Madueke. Kort na rust waren de rollen omgedraaid. Denzel Dumfries stuurde Gakpo weg over rechts, die goed teruglegde op Madueke.

De hard werkende Eran Zahavi had weinig geluk met zijn acties, zoals ook na een slim balletje van Malen. Maar laatstgenoemde was goed meegelopen om na een misser van de Israëliër de rebound binnen te prikken.