Nicolai Jørgensen wordt vlak na rust van het veld gestuurd

Jørgensen grote schlemiel bij Feyenoord, dat met tien man standhoudt bij CSKA

Feyenoord heeft een uitgelezen kans laten liggen om een grote stap te zetten richting Europese overwintering. Na een onnozele rode kaart voor Nicolai Jørgensen mochten de Rotterdammers zich uiteindelijk gelukkig prijzen met de 0-0 bij CSKA Moskou.

Jørgensen kreeg vlak voor rust geel omdat hij zijn armen volgens de scheidsrechter te nadrukkelijk had gebruikt bij een kopduel. En een paar minuten na de pauze kreeg de Deense spits zijn tweede kaart voor precies hetzelfde vergrijp.

Groep K

1. Dinamo Zagreb 4-8
2. Feyenoord 4-5
3. Wolfsberger AC 4-4
4. CSKA Moskou 4-3

Feyenoord bood uitstekend tegenstand op bezoek bij de koploper uit Rusland. Op de eerste tien minuten na was het elftal van Dick Advocaat zelfs heer en meester en kreeg het een aantal grote kansen om op voorsprong te komen. Zo kopte Bart Nieuwkoop na een afgemeten voorzet van Orkun Kökcü van dichtbij recht in de handen van keeper Igor Akinfejev.

Moeizame periode Jørgensen

De grootste kans van de wedstrijd was vlak daarvoor echter al om zeep geholpen, toen de inglijdende Jørgensen een paar meter van het doel een lage voorzet van Steven Berghuis niet tussen de palen kreeg.

Zo kreeg de moeizame periode van Jørgensen, net hersteld van een liesblessure en opgepept door een indrukwekkende steunbetuiging van de supporters, er in Moskou weer een treurig hoofdstuk bij. Want na zijn rode kaart vertroebelde ook het perspectief op een goed resultaat.

Nicolai Jørgensen glijdt de bal voorlangs

Met een man meer was de thuisclub in de tweede helft iets sterker, maar tot grote kansen leidde dat niet. Even konden de paar duizend toeschouwers opveren nadat Ilja Sjkoerin keeper Nick Marsman in twee instanties had verschalkt, maar de treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Feyenoord kwam in aanvallend opzicht amper meer in het stuk voor met een man minder, alleen Bryan Linssen zorgde nog even voor wat dreiging. Zo beleefde veteraan Akinfejev (34), die al vanaf zijn zeventiende (!) bij CSKA onder de lat staat en in 2005 met de club de UEFA Cup won, een rustig avondje.

Bekijk hieronder de reactie van trainer Dick Advocaat:

Advocaat over rood Jørgensen: 'Slimmer zijn als je al gele kaart hebt'

Terecht rood of niet, Advocaat hoopt dat Jørgensen voortaan wat slimmer in de duels is met een gele kaart op zak. "We speelden een zeer goede eerste helft en hoopten dat na rust door te zetten", aldus de trainer, die zijn strijdplan met een man minder moest omgooien. "Dan is het tegenouden en hard werken. Dat hebben ze goed gedaan."

Desondanks heeft Feyenoord, dat tweede staat in de poule, de kansen op de volgende ronde nog steeds in eigen hand. Volgende week komt het stugge Dinamo Zagreb in de voorlaatste groepswedstrijd naar De Kuip, waar de geschorsten Jørgensen en Nieuwkoop overigens zullen ontbreken.