SQ Vision

De gemeente Roosendaal heeft een noodverordening afgekondigd voor vier wijken waar het de afgelopen dagen onrustig was. In de wijken mogen geen mensen meer komen die daar niets te zoeken hebben, schrijft de gemeente op zijn website.

Ook mag niemand in de wijk vuurwerk bij zich hebben of andere voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden, zoals stenen, messen of stokken.

Kort na de bekendmaking werd in de wijk Langdonk iemand gearresteerd die een mes op zak had. Zes anderen werd aangehouden omdat ze zich niet aan het samenscholingsverbod hielden dat sinds dinsdagavond geldt. Iemand anders had drugs bij zich en weer een ander kon zich niet legitimeren.

Er zijn ook berichten dat het in een andere wijk, die niet onder de noodverordening valt, vannacht onrustig was. In de wijk Kortendijk zouden diverse brandjes zijn gesticht. Onduidelijk is nog of er een verband is met de onrust van de afgelopen avonden.

Twee avonden onrustig

Maandag stichtten jongeren brandjes en staken ze vuurwerk af. Een avond later was het weer raak en gooiden jongeren ook molotovcocktails naar brandweerlieden, die onder begeleiding van de Mobiele Eenheid moesten blussen.

Jongeren stichtten onder meer brandjes in de wijk Langendonk:

Weer onrustige nacht met geknal en brandjes in Roosendaal

Volgens Omroep Brabant komen veel van de onruststokers niet uit Roosendaal zelf. Er werden de eerste twee avonden in totaal zes jongeren aangehouden.

Tot 9 december

De ingestelde noodverordening geldt niet voor mensen die in de wijk wonen, werken of naar school gaan of van het openbaar vervoer gebruik moeten maken. De verordening geldt tot en met 9 december.

Wie de noodverordening overtreedt riskeert een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal 4350 euro.

Ook in Arnhem was het de afgelopen dagen onrustig. Jongeren veroorzaakten vuurwerkoverlast in de wijk Geitenkamp. In de nacht van dinsdag op woensdag bleef het er relatief rustig.

STER reclame