Medewerkers op de speciale covid-IC afdeling in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
NOS NieuwsAangepast

4947 nieuwe coronabesmettingen, bijna duizend meer dan gisteren

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4947 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 977 meer dan gisteren, maar nog altijd wel iets minder dan het gemiddelde van de afgelopen twee weken. Dat lag telkens boven de 5200.

150 opnames op verpleegafdelingen, 39 erbij op de IC

Er zijn 150 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 73 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 39 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 7 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1839 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1925), van wie 529 op de IC (gisteren: 526). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

74 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM zijn 74 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 90 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 59 doden per dag, tegen 69 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Of het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 627 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 664. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl