Een automobilist is ingereden op het hek van Merkels kantoor Reuters

Een automobilist is vanochtend tegen het hek van het kantoor van de Duitse bondskanselier Merkel gereden. De politie van Berlijn meldt op Twitter dat de bestuurder is opgepakt. Het gaat om een 54-jarige man.

Zowel het hek als de auto zijn licht beschadigd geraakt en een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat dezelfde man zes jaar geleden ook al eens tegen het hek van het Bundeskanzleramt is gereden.

Volgens onbevestigde berichten had de bestuurder vandaag een brief voor Merkel bij zich.

Volgens de Duitse politie is er nog veel onduidelijk:

Auto rijdt tegen hek aan van kantoor bondskanselier Merkel

Op de donker gekleurde auto waren twee boodschappen in grote witte letters aangebracht. Aan de bestuurderskant stond over twee portieren in grote witte letters: "Ihr verdammten Kinder- und alte Menschen-Mörder" ("Jullie vervloekte moordenaars van kinderen en ouderen"). Het is niet duidelijk waarop de tekst betrekking heeft. In een tekst aan de bijrijderskant staat "Stop de globaliseringspolitiek".

Het incident gebeurde terwijl het kabinet van Merkel, zoals elke woensdagochtend, in haar kantoor vergaderde. De toegang tot het pand is door de politie afgegrendeld.

In 2014 tegen klimaatverandering

Dezelfde man, destijds 48 jaar oud, reed in 2014 ook al met deze auto tegen het hek van Merkels kantoor. Toen stond er een boodschap tegen klimaatverandering op de portieren aan de ene kant van de wagen. Aan de andere kant stond een liefdesverklaring: "Nicole, ich liebe dich."

Het Bundeskanzleramt ligt aan de rivier de Spree, naast het Duitse parlement, de Bondsdag. In de buurt van het parlementsgebouw en het kantoor van Merkel is de afgelopen tijd fel geprotesteerd tegen de coronabeperkingen. Het werd betogers niet toegestaan om dichtbij de twee gebouwen te komen.

STER reclame