Nanninga (FvD) haalt hard uit naar Baudet: hij maakt de partij kapot

Annabel Nanninga, Eerste Kamerlid en gemeenteraadslid in Amsterdam voor Forum voor Democratie, haalt hard uit naar voormalig partijleider Thierry Baudet.

In een column op de site The Post Online schrijft ze dat Baudet de partij met zijn gedrag kapot maakt. Ze wil dat hij volledig uit Forum verdwijnt, ook helemaal van de kieslijst, anders stapt zij zelf op. Baudet wil zelf wel lijstduwer worden en betrokken blijven bij de partij.

"Binnenskamers heeft hij zich de afgelopen dagen volstrekt onmogelijk gemaakt. De offers die hij vandaag en gisteren heeft gebracht zijn helaas een wassen neus", schrijft Nanninga. Baudet is teruggetreden als lijsttrekker en partijvoorzitter. Nanninga vindt dat hij "op staande voet geroyeerd" moet worden.

Angstcultuur

Nanninga noemt het een "martelaars-act" dat Baudet het steeds heeft over een 'trial by media'. "Krankzinnig gemekker. De media praten geen nazisme propagerende appjes goed. De media flirten niet steeds met complottheorieën en types van bedenkelijk allooi." Binnen Forum heerst volgens haar een angstcultuur waarin bijna niemand inhoudelijke kritiek durft te geven.

Afgelopen weekend heeft de partijtop drie dagen vergaderd over de vraag wat er moest gebeuren met de extreemrechtse elementen in de jongerenafdeling. "Het antwoord luidde: eigenlijk niets." Nanninga wilde dat de hele jongerenorganisatie zou worden opgedoekt, maar het bestuur besloot alleen tot een intern onderzoek.

Ze heeft op het punt gestaan haar lidmaatschap op te zeggen, maar deed dat uiteindelijk niet. "Ik stap dus niet op. Ik blijf wel bij mijn eis dat Thierry Baudet uit het bestuur moet, niet op een kieslijst komt en dat wij extremistische elementen zonder omhaal uit de partij gooien, en niet na drie dagen palaveren 'administratief op afstand zetten' of ander slap gedoe."

Nanninga krijgt steun van Nicki Pouw-Verweij, haar collega in de Eerste Kamer en de nummer 3 op de voorlopige kieslijst voor de verkiezingen van maart 2021.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl