Corrie van Gorp ANP

Corrie van Gorp is op 78-jarige leeftijd overleden. Ze stierf zondag in haar slaap, heeft haar familie bekendgemaakt.

De comédienne, actrice, danseres en zangeres kreeg begin jaren 70 landelijke bekendheid door haar optredens in de theatershows van cabaretier Wim Sonneveld. In 1974 was ze voor het eerst te zien in de revue van André van Duin. Naast Frans van Dusschoten was zij jarenlang een bekend gezicht in het populaire revuegezelschap.

Solo had ze grote hits met Me Soesafoon, Zo slank zijn als je dochter, Alie van de wegenwacht en Ik ben tamboer.

Haar laatste publieke optredens dateren uit 2009. Daarna trok zij zich terug uit het openbare leven. Een echt afscheid heeft ze nooit gehad, zei cabaretier Richard Groenendijk in Met Het Oog op Morgen. Hij sprak Van Gorp een paar dagen geleden nog. "We belden zo nu en dan eens. Ze klonk toen nog wel vrij monter. Een hele vrolijke vrouw was het, heel bescheiden ook."

Groenendijk was een van de initiatiefnemers van een soort monument in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, ter ere van Van Gorp. In 2018 werd de vitrine in de foyer ingericht met de originele kleding van mevrouw De Bok als permanent eerbetoon aan Van Gorp. Mevrouw De Bok was het bekendste typetje van Van Gorp.

"Door dat monument had ze toch nog een mooi einde van haar carrière", zegt Groenendijk. "Het was een groot comédienne."

Van Gorp werd vooral bekend door haar samenwerking met André van Duin:

Van Gorp speelde allerlei typetjes, vooral naast André van Duin

STER reclame