Zlatan Ibrahimovic scoorde dit seizoen al tien keer in zes Serie A-wedstrijden

De Grote Zlatan Show schittert ook in Napels met twee goals voor Milan

Hij noemde zichzelf al de voetballende Benjamin Button, het fictieve figuur dat steeds jonger in plaats van ouder werd. Het is een van de meer bescheiden én treffende vergelijkingen uit de mond van Zlatan Ibrahimovic. Zondagavond scoorde de Zweed twee keer in de met 3-1 gewonnen topper tegen Napoli, op 39-jarige leeftijd.

De Grote Zlatan Show is inmiddels bezig aan zijn 22ste seizoen en de hoofdrolspeler heeft inmiddels een leeftijd bereikt waarop het gros van de voetballers al lang en breed met pensioen is gegaan. Maar niets wijst erop dat het einde in zicht is voor de onverminderd ambitieuze Zlatan.

Tegen Napoli kopte en schoot hij raak voor zijn negende en tiende Serie A-doelpunt van dit seizoen. Voor die tien treffers had Zlatan slechts zes wedstrijden nodig, gemiddeld vindt hij eens per 53 minuten het net.

Zlatan Ibrahimovic viert zijn eerste goal, een mooie kopbal in de verre hoek

Zlatan troeft voorlopig zelfs Cristiano Ronaldo af met zijn onstilbare doelpuntenhonger: de superster van Juventus staat met acht treffers tweede op de Italiaanse topscorerslijst.

AC Milan spint garen bij Zlatans topvorm. De Italiaanse grootmacht gaat na acht speelronden aan de leiding in de Serie A en heeft nog niet verloren, ook al trof het met Internazionale, AS Roma en Napoli al drie concurrenten voor de landstitel.

Blessure Zlatan

Het enige smetje op de zege op Napoli was het feit dat Zlatan de wedstrijd vroegtijdg moest staken. De Zweed ging ruim tien minuten voor tijd met een blessure van het veld. Het is afwachten hoe ernstig die kwetsuur is.

Jens Petter Hauge bepaalde de eindstand in Napels vervolgens in blessuretijd op 1-3. Dries Mertens had na een uur spelen voor de 1-2 gezorgd namens Napoli.