Real Sociedad kreeg dit seizoen in tien La Liga-wedstrijden slechts vier goals tegen ANP

Real Sociedad heeft de Spaanse voetbalwereld wel vaker verbaasd, onder meer met twee landstitels begin jaren 80. Anno 2020 lijkt de Baskische club op weg naar een nieuw topseizoen, dankzij de 1-0 overwinning bij Cádiz gaat 'La Real' weer alleen aan kop in La Liga.

Een doelpunt van Alexander Isak, in de tweede helft van 2018/2019 nog schitterend in het shirt van Willem II, in de tweede helft was genoeg voor de drie punten in Cádiz. Heel verrassend is dat niet, aangezien Real Sociedad dit seizoen uitblinkt in het voorkomen van tegentreffers.

De stand boven in La Liga NOS

Na tien speelronden in La Liga staat het aantal keren dat doelman Álex Remiro de bal uit het net heeft moeten vissen op vier. En die vier tegentreffers vielen verspreid over vier wedstrijden, Real Sociedad kreeg dus nooit meer dan één doelpunt tegen.

Het zijn deprimerende cijfers voor de fans van AZ. De Alkmaarders nemen het donderdag voor de tweede keer op tegen Real Sociedad, in de groepsfase van de Europa League. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in een 1-0 zege voor de Spanjaarden, die gezien het spelbeeld recht hadden op meer treffers.

STER reclame