NOS Nieuws

5407 nieuwe besmettingen, 669 minder dan gisteren

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5407 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 669 minder dan gisteren werden gemeld.

De afgelopen twee weken was het beeld wisselend: dagen met een stijging van het aantal nieuwe besmettingen werden gevolgd door dagen waarbij het weer daalde. Gemiddeld genomen daalt het aantal nieuwe besmettingen daardoor niet meer.

Er zijn 170 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 15 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 26 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 19 nieuwe opnames minder dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1933 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1902), van wie 540 op de IC (gisteren: 550). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen.

Bij het RIVM zijn 21 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 48 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 59 doden per dag, tegen 68 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Of het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 647 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 679. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl