NOS Nieuws

Jongeren veroorzaken onrust op Urk en in Arnhem, politie treedt op

Tientallen jongeren hebben gisteravond op Urk en in Arnhem voor ongeregeldheden gezorgd. Rond 21.00 uur werd het onrustig op Urk het toen groepen jongeren vuurwerk afstaken en brandjes stichtten.

Een auto vatte vlam en ook afvalbakken en een rotonde werden in brand gestoken, schrijft De Stentor. De rotonde aan de Akkers ging al vaker in vlammen op.

Politie en brandweer hadden ruim twee uur nodig om de orde te herstellen en de branden te blussen. Daarbij kregen ze steun van korpsen uit omliggende gemeenten. Agenten bleven tot na middernacht surveilleren, totdat alle jongeren waren vertrokken.

Er is niemand aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie. Het is onduidelijk wat de aanleiding voor de ongeregeldheden was.

Er werd veel vuurwerk afgestoken is te zien op deze beelden:

Urk beleeft onrustige avond

Ook in Arnhem greep de politie in toen de sfeer tijdens een vuurwerkprotest grimmig werd. Er zijn zeker vijf mensen opgepakt voor het afsteken van illegaal vuurwerk, meldt Omroep Gelderland. Een van de verdachten zou anderen hebben bekogeld. Weer een ander wordt verdacht van het beledigen van een politieagent.

In de Arnhemse wijk Geitenkamp is het al enkele dagen onrustig en wordt veel zwaar vuurwerk afgestoken. De politie is daar nu met extra mensen aanwezig.

Vuurwerkfans uit het hele land hadden aangekondigd om zaterdagavond om 20.00 uur vuurwerk af te steken uit protest tegen het verbod op vuurwerk tijdens Oud en Nieuw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl