NOS SchaatsenAangepast

Wüst teruggefloten: 'Goed dat er mensen zijn die keuzes voor mij maken'

Wüst mist NK allround: 'Frustrerend dat ik niet kan en mag starten'

Ireen Wüst heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om dit weekend in actie te komen op de Daikin NK allround, maar moest vrijdag toch een streep zetten door het toernooi. Ze had door een blaasontsteking te lange tijd verhoging om aan de start te kunnen verschijnen.

"Gelukkig voel ik me niet heel ziek. Frustrerend dat ik niet kan en mag starten", aldus de viervoudig nationaal kampioen. Wüst veroverde de titel in 2007, 2008, 2009 en 2015.

De artsen gaven haar uiteindelijk geen groen licht om in actie te komen, waardoor ze de moeilijke beslissing om niet het ijs op te gaan in elk geval niet zelf hoefde te nemen.

  • NOS
    Het schaatsprogramma van zaterdag
  • NOS
    Het schaatsprogramma van zondag

"Maar goed dat er mensen zijn die keuzes voor mij maken. Ik wil altijd, dan is het misschien wel goed als er mensen voor gaan staan", vervolgt Wüst, die tijdig hersteld hoopt te zijn om volgende week wel mee te kunnen doen aan de NK sprint.

Ook geen Kramer

Ook bij de mannen ontbreekt een boegbeeld op de NK. Sven Kamer meldde zich vrijdag eveneens af. De schaatser van Jumbo-Visma, die twee keer negatief testte op het coronavirus, was sinds de nacht van dinsdag op woensdag grieperig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl