Novak Djokovic
NOS Sport

Djokovic plaatst zich ten koste van Zverev voor laatste vier ATP Finals

Novak Djokovic heeft ten koste van Alexander Zverev de halve eindstrijd van de ATP Finals in Londen bereikt. De Serviër zegevierde met 6-3, 7-6 (4) en werd tweede in zijn groep, achter Daniil Medvedev, tegen wie Djokovic het woensdag nog aflegde in twee sets.

Zverev had in de eerste set weinig in te brengen tegen de vijfvoudig toernooiwinnaar, die hij in 2018 in de finale van wat te boek staat als het officieus WK, nog verslagen had.

De Duitser richtte zich daarna echter op, sloeg meer winners en zette Djokovic vaker onder druk in diens opslaggames.

Djokovic trekt aan het langste eind in alles-of-nietsduel op ATP Finals

In de beslissende tiebreak verloor Djokovic nog de eerste twee punten, maar de nummer één van de wereld rechtte de rug en verzilverde bij 6-4 zijn eerste matchpoint. In de laatste partij in de groep versloeg Medvedev de Argentijn Diego Schwartzman met 6-3, 6-3.

Tegen Thiem

In de halve finales stuit Djokovic zaterdag op Dominic Thiem en ontmoet Rafael Nadal Medvedev.

"Ik speelde vorig jaar tegen hem", haalde Djokovic herinneringen op aan het voor hem minder goed verlopen toernooi in 2019. Hij verloor toen van Thiem.

"Het werd 7-6 in de derde set, het was een spannend duel. Hopelijk wordt het nu ook weer een geweldige wedstrijd, maar wel met een andere uitkomst."

Djokovic kan bij winst van het prestigieuze toernooi op gelijke hoogte komen met Roger Federer, die met zes titels nog altijd het record op zijn naam heeft staan.

Alexander Zverev

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl