NOS NieuwsAangepast

Meer besmettingen gemeld door correctie: 5725 nieuwe positieve tests

Het RIVM meldt 5725 nieuwe positieve tests, 1103 meer dan gisteren. Een deel van de besmettingen had eigenlijk gisteren gemeld moeten worden, maar door een storing gebeurde dat toen niet.

Daardoor is het aantal besmettingen vandaag ongeveer duizend hoger dan het zou moeten zijn, meldt de GGD, en was het aantal gisteren (4622) ongeveer duizend te laag.

Er zijn 224 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 32 nieuwe opnames meer dan gisteren.

Op de intensive care werden 37 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 10 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 2030 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2087), van wie 555 op de IC (gisteren: 559). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

Bij het RIVM zijn 75 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 83 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 68 doden per dag, tegen 76 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Of het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 664 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 662. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl