In Amsterdam zijn vandaag opnieuw twee poederbrieven gevonden. Vanochtend werd er een bezorgd aan de Prinsengracht en later op de dag een aan de Van Baerlestraat. In beide gevallen raakte niemand gewond.

Ook bij het Laurentius Ziekenhuis in Roermond werd een poederbrief gevonden. Vier medewerkers van het ziekenhuis zijn uit voorzorg in isolatie geplaatst omdat ze in contact kwamen met de brief.

De Amsterdamse politie onderzoekt de zaken en wil niet zeggen of de brief bij een bedrijf of een particulier is bezorgd. "We kunnen niet benoemen wat de locatie precies is", zei een woordvoerder over de brief aan de Prinsengracht. Ook is nog niet bekend wat er in de brief zat.

De politie in Roermond kreeg vanmiddag een melding van de vondst in een bijgebouw van het ziekenhuis. In de brief zat een onbekende witte stof. De hulpdiensten schaalden direct op. De politie onderzoekt de herkomst van de brief.

Eerder al op drie plekken

Gisteren werden er al op drie plekken in Amsterdam poederbrieven gevonden, aan de Weteringschans, Rooseveltlaan en Jan Tooropstraat. En dinsdag werden poederbrieven gevonden op zeker elf plekken in het land, waaronder het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

De Amsterdamse politie coördineert een onderzoek naar de verschillende brieven. Of daar al iets uit is gekomen, kan de woordvoerder nog niet zeggen.

STER reclame