ANP
NOS Nieuws

Rutger Bregman wint NS Publieksprijs

De NS Publieksprijs gaat dit jaar naar De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Dat werd bekendgemaakt in talkshow M op NPO 1.

In De meeste mensen deugen betoogt Bregman aan de hand van inzichten uit de psychologie, economie, biologie en archeologie dat de mens van nature geneigd is het goede te doen. Daarbij nodigt hij de lezer uit het menselijk handelen in de geschiedenis op een andere manier te interpreteren.

De prijs bestaat uit de eretitel Boek van het Jaar 2020, een sculptuur van kunstenaar Jeroen Henneman, een bedrag van 7500 euro en een jaar lang gratis reizen met de trein.

De andere genomineerden waren De cursus 'omgaan met teleurstellingen' gaat wederom niet door van Herman Finkers, Grote verwachtingen van Geert Mak, Familiegeheimen van Astrid Holleeder, BASTA van Edwin Schoon en 't Hooge nest van Roxane van Iperen.

Tussen de winnaar en de nummer 2 zaten volgens de organisatie slechts 1800 stemmen verschil. Er werd een recordaantal van 150.000 stemmen uitgebracht, volgens CPNB-directeur Eveline Aendekerk is dat mede het gevolg van de toename van het aantal lezers in coronatijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl