In Pakistan wordt opnieuw gedemonstreerd tegen Frankrijk. In Rawalpindi, een stad ongeveer 20 kilometer ten zuiden van hoofdstad Islamabad, waren gisteren zo'n 5000 demonstranten op de been en vandaag zo'n 1000.

Betogers tegen Frankrijk blokkeren weg naar Pakistaanse hoofdstad

De autoriteiten hebben net als gisteren een hoofdweg naar de hoofdstad Islamabad afgesloten. De demonstranten verzamelden zich vandaag bij de wegversperring. Forenzen moesten omrijden en hadden lange vertragingen.

De protesten worden georganiseerd door het extremistische Tehreek-e-Labbaik, een radicaal-islamitische partij. Telefoondiensten werden ruim 24 uur geblokkeerd zodat organisatoren niet met elkaar konden communiceren, maar inmiddels zijn die weer in de lucht.

Een journalist twitterde gisteren deze beelden uit Rawalpindi:

Vorige maand werd de Franse leraar Samuel Paty onthoofd door een geradicaliseerde moslim, nadat hij cartoons van de profeet Mohammed als materiaal had gebruikt bij een les over de vrijheid van meningsuiting. President Macron kondigde daarop maatregelen aan om moslimextremisme harder aan te pakken.

Uit protest gingen moslims in verschillende landen de straat op en riep de Turkse president Erdogan op tot een boycot van Franse producten.

STER reclame