Wesley Koolhof en Nikola Mektic Getty Images

Wesley Koolhof is zijn eerste deelname aan de ATP Finals goed begonnen. Met zijn Kroatische partner Nikola Mektic versloeg hij in Londen de Duitse Roland Garros-kampioenen Kevin Krawietz en Andreas Mies met 6-7 (3), 7-6 (4), 10-7.

Koolhof en Mektic, die dit jaar de finale van de US Open speelden, verspeelden in beide sets een break voorsprong. In de supertiebreak kwamen ze knap terug van een 7-5 achterstand. Met vijf punten op rij sleepten ze de zege binnen.

Koolhof en Mektic smashen op dezelfde bal: 'Ik riep nog twee keer'

De Finals zijn het laatste tennistoernooi van het jaar en gelden als officieus WK. De beste acht enkelspelers en dubbelduo's zijn verdeeld over twee poules van vier. De nummers een en twee gaan door naar de halve finales.

Opvolger Rojer, Eltingh en Haarhuis?

Koolhof kan na Jean-Julien Rojer, Jacco Eltingh en Paul Haarhuis de vierde Nederlander worden die de ATP Finals wint. "Ik weet het, dat zou mooi zijn", zei hij eerder in gesprek met de NOS.

In de videocarrousel hieronder zijn de WK-titels van Jacco Eltingh, Paul Haarhuis en Jean-Julien Rojer terug te zien, maar ook een documentaire van Mart Smeets uit 1998 over Eltingh en Haarhuis.

De andere twee koppels in de groep van Koolhof en Mektic zijn Rajeev Ram/Joe Salisbury en Lukasz Kubot/Marcelo Melo. Laatstgenoemden zijn dinsdag de volgende tegenstanders van Koolhof.

STER reclame