Een verpleegster op de corona-afdeling van het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg
NOS NieuwsAangepast

5457 nieuwe besmettingen, 478 minder dan gisteren

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5457 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 478 minder dan gisteren werden gemeld.

De afgelopen zeven dagen waren er 25 procent minder positieve testen dan de week daarvoor, in weerwil van de stijging van het aantal besmettingen op woensdag, donderdag en vrijdag. De meeste gemelde besmettingen werden geconstateerd in Rotterdam, namelijk 309.

Ook de druk op de ziekenhuizen nam weer iets af. Er zijn 150 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 13 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 22 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat betekent 10 nieuwe opnames minder dan gisteren.

In totaal liggen er nu 2094 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2125), van wie 585 op de IC (gisteren: 595). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

Bij het RIVM zijn 45 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 86. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 69 doden per dag, tegen 81 doden per dag een week eerder. Het werkelijke aantal overledenen ligt volgens het CBS hoger; niet alle doden zijn getest op corona.

Of het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 682 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 658. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl