Inter Visual Studio
NOS NieuwsAangepast

Betoging tegen coronamaatregelen op Museumplein voortijdig gestopt

Zo'n duizend betogers zijn vanavond op het Museumplein in Amsterdam bijeengekomen om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Veertig minuten voor het einde werd de demonstratie afgebroken omdat de deelnemers zich niet aan de coronavoorschriften hielden.

Actiegroep Vrouwen voor Vrijheid organiseerde de betoging. De demonstratie was van tevoren aangemeld bij de gemeente Amsterdam. Daarbij werd rekening gehouden met een opkomst van ongeveer duizend mensen. De betoging zou van 16.00 uur tot 19.00 uur duren, maar werd stopgezet door de organisatie op voorspraak van de politie, liet de gemeente weten.

Demonstratie tegen coronamaatregelen op Museumplein

De betogers moesten zich onder meer aan de anderhalvemeterregel houden. Hoewel de ordedienst en de politie na verloop van tijd nog eens extra opriepen om afstand te bewaren, werd iets na 18.00 uur vastgesteld dat dit niet voldoende gebeurde.

Volgens de organisatie is de demonstratie niet voortijdig beëindigd. Wel hebben ze in overleg met de politie twee keer opgeroepen om voldoende afstand te houden. Ook riepen ze na afloop van de demonstratie op om naar huis te gaan. Dat verliep rustig.

Vrouwen voor Vrijheid vindt het niet juist dat er vanuit de overheid maar één lijn opgevolgd dient te worden, stelt de groep op hun eigen website. "Wij geloven dat iedereen de ruimte moet krijgen om een tegengestelde mening te mogen hebben en persoonlijke keuzes te kunnen maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl