De rechtbank in Middelburg ANP

In de rechtbank in Middelburg hebben een 47-jarige man uit Aardenburg en 44-jarige vrouw uit Terneuzen terechtgestaan voor het jarenlang seksueel misbruiken en exploiteren van de twee dochters van de vrouw.

De slachtoffers, nu 20 en 14 jaar, zouden tussen 2008 en 2019 misbruikt zijn door hoofdverdachte Pascal P., de vriend van de moeder, maar ook door vele anderen die de verdachten daarvoor betaalden.

Het 20-jarige slachtoffer verklaarde dat het misbruik rond haar achtste begon. P. zou haar op een gegeven moment zelfs dagelijks hebben misbruikt. "Mijn moeder wist het gewoon", aldus haar door de rechtbank geciteerde verklaring. "Ze heeft gezegd dat ze er niks aan kon doen om het tegen te gaan. Ze vond het niet leuk."

Parkeerplaatsen en seksclubs

Moeder Tanja D. bevestigde het misbruik in de rechtbank. "In het begin had je het gewoon niet door. Op den duur ga je de puzzelstukjes bij elkaar leggen. Ik schaam me gewoon kapot."

Het misbruik vond overwegend plaats in de woning bij P.'s autogarage. D. was op dat moment zelf ook in de woning en wist wat zich in de slaapkamer afspeelde. Ook wist zij dat de meisjes werden gedrogeerd met onder meer ghb en slaapmiddelen om ze rustig te krijgen.

De dochter van 20 verklaarde dat het misbruik vanaf haar zestiende erger werd. P. zou haar drie zomers lang hebben meegenomen naar een parkeerplaats bij de Kreekraksluizen, waar mannen haar op zijn uitnodiging misbruikten. Ze zou daar zo'n driehonderd keer zijn misbruikt.

Ook zou P. haar hebben meegenomen naar vier verschillende parenclubs in België. Daar moest zij seks hebben met mannen, soms met meerderen gelijk. Het slachtoffer schat dat zij zo'n vijftig keer naar zulke clubs is meegenomen. P. zou haar hebben gedrogeerd om het misbruik makkelijker te maken. Haar moeder zou ook enkele malen zijn meegegaan naar de parenclubs.

Ik doe er wel vast een pilletje in, dan gaat het makkelijker.

Moeder Tanja D. tegen Pascal P.

D. zegt dat ze geen actieve rol speelde, maar uit het dossier met duizenden WhatsApp-gesprekken tussen de twee verdachten blijkt dat ze een belangrijke rol had in het faciliteren van het misbruik. Ze zou er ook geld voor hebben gekregen.

De officier van justitie gaf op vorige zittingen al wat schokkende voorbeelden uit de appgesprekken. Op een gegeven moment zegt de man in zo'n gesprek: "Kun je [naam dochter] naar me toesturen?" Waarop de vrouw zegt: "Ik doe er wel vast een pilletje in, dan gaat het makkelijker." In een ander appgesprek zegt de vrouw tegen de man: "Zullen we samen nog een kind nemen? Dan kunnen we er lekker jong mee beginnen."

Een van de andere slachtoffers deed vandaag haar verhaal in de rechtszaal:

Slachtoffer zedenzaak Zeeland: 'Waarom koos je mij uit?'

De man en vrouw werden in juni 2019 opgepakt en zitten sindsdien in voorarrest. P. ontkent dat er door anderen is betaald om seks te hebben met de dochters van D. Hij wil geen verklaring afleggen voor de rechtbank, maar heeft wel toegegeven dat hij seks heeft gehad met de meisjes. Ook heeft hij erkend dat hij met de meisjes naar parkeerplaatsen en seksclubs is geweest, waar een van hen ook door andere mannen is misbruikt.

Verdachte onwel in rechtszaal

Het Openbaar Ministerie verdenkt P. tevens van seksueel misbruik van twee andere meisjes, onder wie een vriendinnetje van een van meisjes. Hij werd in 2004 al veroordeeld voor een ander zedendelict.

De zaak werd vandaag een uur stilgelegd omdat D. onwel werd in de rechtszaal. De vrouw leidt volgens haar advocaat aan ernstig nierfalen. Er kwam een ambulance naar het gerechtsgebouw om de vrouw medische zorg te verlenen. De zaak tegen haar wordt op zijn vroegst woensdag voortgezet.

Maandag zal de officier van justitie zijn strafeis tegen P. kenbaar maken, meldt Omroep Zeeland.

STER reclame