Lionel Messi baalt na de beslissing van de videoscheidsrechter

Na afgekeurd doelpunt Messi speelt Argentinië gelijk in WK-kwalificatie

Het duel tussen Argentinië en Paraguay, in de derde speelronde van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie, is geëindigd in een gelijkspel: 1-1.

In het Argentijnse Buenos Aires kwam de thuisploeg al vroeg op achterstand na een benutte penalty van Ángel Romero. Fiorentina-verdediger Martínez Quarta haakte de dribbelende Miguel Almirón en de bal ging op de stip.

Overtreding

Romero was succesvol vanaf elf meter en maakte daarmee zijn derde goal in drie kwalificatiewedstrijden. Vlak voor rust maakte Nicolás González de gelijkmaker. De vervanger van de geblesseerde Ajacied Nicolás Tagliafico kopte de bal achter doelman Antony Silva.

Na rust ging Argentinië op zoek naar de winnende treffer en dat leek te lukken toen Lionel Messi na iets meer dan tien minuten scoorde na een mooie aanval. Het doelpunt werd afgekeurd na tussenkomst van de videoscheidsrechter, vanwege een overtreding in aanloop naar de goal.

Lionel Messi kijkt met de scheidsrechter mee naar de beelden

Een kwartier later wist Messi bijna opnieuw te scoren uit een vrije trap, maar doelman Silva voorkwam dat met een knappe redding.

Ongeslagen

Beide ploegen zijn na drie wedstrijden nog ongeslagen. Argentinië gaat nu aan de leiding in de Zuid-Amerikaanse groep met zeven punten, Paraguay staat vierde met vijf punten. De top-4 plaatst zich rechtstreeks voor de wereldkampioenschappen voetbal van 2022.

Eerder op de avond won Ecuador met 3-2 van Bolivia, waardoor Ecuador nu derde staat met zes punten.