The Weeknd EPA

Popartiest The Weeknd mag het jaarlijkse optreden in de rust van de Super Bowl verzorgen. Naar de zogenoemde halftime show keken alleen al in de Verenigde Staten vorig jaar meer dan honderd miljoen mensen. Toen mochten Shakira en Jennifer Lopez het publiek vermaken.

The Weeknd is "dankbaar, vereerd en extatisch" dat hij deel mag uitmaken van de lange lijst artiesten die ooit mochten optreden in de finale van het American Footballseizoen. "Toen we nog jong waren, zagen we 's werelds bekendste artiesten optreden in de Super Bowl. Je kunt er alleen maar van dromen om ooit op dat podium te staan", zegt de Canadese zanger.

Zo zag de halftime show van vorig jaar eruit:

The Weeknd, die eigenlijk Abel Tesfaye heet, heeft de afgelopen jaren tal van prijzen gewonnen en top 10-hits gescoord. Hij heeft meer dan 45 platina singles en albums en kreeg tot dusver drie Grammy's. Zijn bekendste nummers zijn Blinding Lights, Starboy en I Feel It Coming.

De Super Bowl is in de nacht van 7 op 8 februari en wordt gespeeld in Tampa Bay, in de staat Florida. Of er publiek bij aanwezig zal zijn is nog onduidelijk. In het reguliere seizoen verschilt het vanwege de diverse coronaregels per team of er supporters in het stadion binnen mogen komen.

STER reclame