Politie-onderzoek bij de ambassade aan de Koninginnegracht in Den Haag
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Meer dan twintig schoten gelost op ambassade Saudi-Arabië in Den Haag

Onbekenden hebben vannacht op de ambassade van Saudi-Arabië in Den Haag geschoten. Er zitten ten minste twintig kogelinslagen in de ruiten en de gevel van het gebouw aan de Koninginnegracht. Op straat liggen tientallen kogelhulzen.

De politie werd vlak voor 06.00 uur gealarmeerd, meldt Omroep West. Er is niemand gewond geraakt.

De politie doet onderzoek bij en in het ambassadegebouw, zegt woordvoerster Yvette Verboon. Zij kan nog niets zeggen over het motief voor de schietpartij.

De Haagse burgemeester Jan van Zanen noemt het incident 'onacceptabel'. Hij zegt dat dit "niet thuis hoort in onze internationale stad van vrede en recht". "Ik hoop dat de politie de dader van dit zinloze geweld kan aanhouden."

Blikkerig geluid

"Ik dacht eerst dat iemand met een hamer steigers in elkaar aan het zetten was, toen ik rond 05.30 uur knallen hoorde", vertelt een buurtbewoner bij Omroep West. "Later las ik dat er geschoten was, toen dacht ik: dát was het. Het was een heel blikkerig geluid."

Een andere buurvrouw werd uit haar slaap gehaald. "Ik was op slag wakker", vertelt ze. "Ik had meteen door dat het schoten waren. Mijn man probeerde me nog gerust te stellen door te zeggen dat het waarschijnlijk vuurwerk was, maar dat dacht ik niet. Ik hoorde tak-tak-tak-tak, heel snel achter elkaar. Het klonk heel dichtbij."

In de ruiten van de ambassade zijn kogelgaten te zien:

Ambassade Saudi-Arabië beschoten

Advertentie via Ster.nl