Lionel Messi
NOS Voetbal

Onderhandelingen verlaging salarissen bij Barcelona voorlopig opgeschort

De onderhandelingen tussen voetbalclub FC Barcelona en zijn spelers, stafleden en ander personeel over verlaging van de salarissen zijn voorlopig stilgezet. De afgelopen dagen hebben betrokkenen uitvoerig onderhandeld over een reductie, maar ze zijn niet nader tot elkaar gekomen. De partijen hebben afgesproken dat er tot 23 november een afkoelingsperiode komt.

Barcelona kampt met grote geldproblemen. Als de Catalaanse club geen akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging, kan Barça in januari mogelijk failliet worden verklaard, zo meldden Spaanse media.

De inkomsten van Barcelona zijn door de coronacrisis flink gekelderd, waardoor er zo'n 190 miljoen zou moeten worden bespaard. Dat komt neer op zo'n dertig procent van de salariskosten.

De Jong al wel akkoord

Frenkie de Jong is al wel akkoord gegaan met een lager inkomen. In ruil daarvoor kreeg de oud-Ajacied een nieuw contract, tot medio 2026. Zijn vorige verbintenis liep tot de zomer van 2024.

Doelman Marc-André ter Stegen en verdedigers Clément Lenglet en Gerard Piqué stemden eveneens in met een loonsverlaging en ook zij kregen daarvoor een contractverlenging terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl