NOS

Met zeven overwinningen in acht wedstrijden beleeft Vitesse een geweldige start van het seizoen. Ibrahim Afellay prijst in Studio Voetbal trainer Thomas Letsch. "Ze hebben een duidelijke manier van spelen, jagen de tegenstander op en spelen met agressie", aldus Afellay.

Oussama Tannane vierde zondag tegen FC Emmen (3-1) zijn terugkeer met twee goals, na een afwezigheid vanwege een schorsing en corona. Riechedly Bazoer heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een van de sleutelspelers bij Vitesse, al moest hij zondag na een klein halfuur een rode kaart incasseren.

"Tannane en Bazoer zijn de spelers waar het om draait", zegt Afellay. "Credits naar de trainer."

'Kunnen nog grote stap maken'

Rafael van der Vaart vergelijkt het duo van Vitesse met Adam Maher, Bart Ramselaar en Simon Gustafson van FC Utrecht, spelers die het niet wisten te redden bij respectievelijk PSV en Feyenoord.

Over de kwaliteiten van Tannane en Bazoer kan volgens Van der Vaart geen twijfel bestaan. "Deze twee hebben het niet gehaald omdat ze lastig waren. Vitesse heeft gewoon twee topspelers."

'Het draait om Bazoer en Tannane bij Vitesse'

Afellay wijst op de leeftijden van Bazoer en Tannane, respectievelijk 24 en 26 jaar oud. "Ze kunnen nog een grote stap maken."

'Komende CL-wedstrijden cruciaal voor Schuurs'

Pierre van Hooijdonk was onder de indruk van het optreden van Perr Schuurs tegen FC Utrecht. De overige gasten aan tafel zijn niet overtuigd van de 20-jarige verdediger van Ajax. "Ik vind hem op dit moment niet sterk genoeg", zegt Afellay. "Hij wordt op Europees niveau al een aantal wedstrijden weggelopen. Hij heeft veel moeite."

"Ik vergelijk het toch een beetje met de loopbaan van Matthijs de Ligt", zegt Van Hooijdonk. "Die maakte in het begin ook blundertjes. Die maakt Schuurs nu ook."

"De Ligt was wel echt sterker", zegt Van der Vaart. "Bij De Ligt wisten we allemaal: die moet het even leren, die moet die ervaring krijgen. Dat kan je bijna niet vergelijken. Schuurs speelt misschien al boven zijn niveau. Hij heeft zich goed ontwikkeld, maar moet er ook in de Champions League staan. Daar is hij nog niet klaar voor."

'Komende Champions League-duels cruciaal voor Schuurs'

"De komende drie Champions League-wedstrijden worden voor hem cruciaal", zegt Freek Jansen, hoofdredacteur van Voetbal International. "Je merkt binnen Ajax veel twijfel of hij het niveau aankan. Of hij kan groeien. Hij moet verbeteren, anders gaan ze in januari op zoek naar een nieuwe rechter centrale verdediger."

'Dumfries wordt steeds beter aan de bal'

Schuurs viel af voor de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de komende interlands tegen Spanje, Bosnië en Herzegovina en Polen. Dat gold aanvankelijk ook voor Denzel Dumfries, die positief had getest op het coronavirus, maar de PSV-aanvoerder is alsnog aan de selectie toegevoegd na zijn negatieve test op zondag.

'Dumfries wordt steeds beter aan de bal'

Na het zien van de wedstrijd van PSV zondagavond tegen Willem II (3-0) weet Van der Vaart in ieder geval zeker dat Dumfries zijn energie niet is kwijtgeraakt door de ziekte. "Deze man heeft altijd de juiste instelling. Vechten, vechten en toch weer twee assists. Hij wordt ook beter aan de bal."

Daar is Afellay, oud-ploeggenoot van Dumfries bij PSV, het mee eens. "Hij heeft een enorme drive. Nooit opgeven, doorgaan. Voor Oranje is hij de eerste keus op de positie van rechtsback."

Kijk hieronder naar de vaste rubrieken in Studio Voetbal: Eindsignaal, Korte Corner en Eredivisieweekend in vogelvlucht.

STER reclame