NOS NieuwsAangepast

Man schiet kogels op foto van Wilders, PVV-leider doet aangifte

Geert Wilders gaat aangifte doen naar aanleiding van een online video waarin iemand met een pistool kogels afvuurt op een afbeelding van de PVV-leider. De video is te zien op de websites Dumpert en GeenStijl.

"Het wordt steeds gekker met bedreigingen", zegt Wilders in een reactie tegen de NOS. "Ik hoop dat het Openbaar Ministerie eindelijk eens een keer in actie komt tegen bedreigers."

De man die het wapen vasthoudt is de Turkse Nederlander Sait Cinar. Volgens de Volkskrant werd hij in 2014 veroordeeld tot 60 dagen gevangenisstraf, waarvan 44 voorwaardelijk, wegens opruiing in een filmpje op Facebook.

"Dit is de vrijheid van meningsuiting", zegt Cinar voordat hij de kogels afvuurt. "Dit is een cartoon van Geert Wilders", voegt hij eraan toe. Het is niet duidelijk waar de video is opgenomen. Mogelijk verblijft Cinar in Turkije.

In een interview met de krant in 2015 zegt Cinar te zijn aangehouden op Schiphol, nadat hij in Turkije een video had gemaakt waarin hij aan het schieten was en daarbij had gesproken over onder meer terreurgroep IS en Joden. Naar eigen zeggen deed hij dat om aandacht te trekken.

Ook zou Cinar de oprichter zijn van een website waar hij de vragen en antwoorden van het theorie-examen van het autorijbewijs verkoopt.

Wilders wordt al jaren ernstig bedreigd en daarom zwaar beveiligd. Hij doet regelmatig aangifte van die bedreigingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl