Vitesse wint dankzij een goede eerste helft van FC Emmen

Bekijk de samenvatting van Vitesse - FC Emmen

Vitesse heeft voor de vijfde keer op rij gewonnen. De Arnhemmers waren, dankzij een goede eerste helft, in eigen huis met 3-1 te sterk voor FC Emmen.

Oussama Tannane mocht voor het eerst sinds zijn rode kaart tegen ADO Den Haag weer in de basis beginnen. De aanvaller liet al binnen tien minuten zien waarom hij belangrijk is voor Vitesse.

FC Emmen-doelman Felix Wiedwald vloerde Armando Broja, waarna Tannane de strafschop binnenschoot. Even daarvoor was het Broja zelf die de openingstreffer leek te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Halverwege de eerste helft was het opnieuw Tannane die scoorde. De linkspoot kwam vanaf de rechterflank naar binnen en schoot van buiten het strafschopgebied keurig in de linkerbenedenhoek.

Heethoofd Tannane is terug bij Vitesse: 'Ben emotionele jongen, weet je'

Vitesse leek een eenvoudige middag tegemoet te gaan, maar kwam een paar minuten na de 2-0 met tien man te staan. Riechedly Bazoer kreeg geel voor een overtreding op Sergio Peña maar na ingrijpen van de VAR gaf scheidsrechter Jeroen Manschot toch een rode kaart.

Dat FC Emmen een man meer op het veld had rondlopen, veranderde echter niets aan het spelbeeld. Sterker nog, Loïs Openda wist de voorsprong zelfs uit te breiden na een mooie steekbal van Thomas Bruns. "Onnozel weggegeven", zei FC Emmen-trainer Dick Lukkien achteraf over de tegendoelpunten. "Op deze manier ga je een wedstrijd op dit niveau niet winnen."

Emmen probeert en scoort

Waar de Emmenaren in de eerste helft nauwelijks in het stuk voorkwamen, hadden ze in de tweede helft het betere van het spel. Dat resulteerde ook in een paar aanvallen, maar Remko Pasveer, die vandaag 37 kaarsjes uitblaast, kon zijn doel eenvoudig leeg houden.

Toch bleef FC Emmen het proberen, uiteindelijk zelfs met succes. Na een goede actie op links zette de 19-jarige Luciano Carty voor op Michael de Leeuw, die geen fout maakte. Zo zorgde invaller Carty voor wat extra's in het spel van Emmen, maar hij verzuimde zichzelf daarvoor te belonen.

De aanvaller had de aansluitingstreffer halverwege de tweede helft op de schoen, maar slaagde er niettemin in vlak voor het doel toch naast te tikken. Daar baalde hij zelf achteraf ook van. "Ik had 'm er gewoon in moeten schieten, maar ik kan er nu niets meer aan doen."

Vitesse kwam er vervolgens nauwelijks meer aan te pas, terwijl Emmen het tevergeefs bleef proberen. De beste poging kwam nog van Peña, die zijn pegel van buiten het strafschopgebied gekeerd zag worden door Pasveer.