Vrouw met mondkapje loopt onder het Rijksmuseum in Amsterdam door
NOS NieuwsAangepast

RIVM meldt 5703 nieuwe besmettingen, bijna duizend minder dan gisteren

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5703 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 974 minder dan gisteren werden gemeld. Afgelopen week was vrijwel dagelijks sprake van een daling van het aantal nieuwe besmettingen, vrijdag was een uitzondering.

Het is de vijfde dag op rij dat de bezetting in ziekenhuizen (verpleegafdelingen en IC samen) daalt. Er zijn 149 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 99 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 36 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat is één nieuwe opname minder dan gisteren.

In totaal liggen er nu 2295 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2384), van wie 598 op de IC (gisteren: 602). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

Het is de vijfde dag op rij dat de ziekenhuisbezetting daalt.

Bij het RIVM zijn 44 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 73 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 81 doden per dag, tegen 56 doden per dag een week eerder.

De meeste gemelde besmettingen werden geconstateerd in Rotterdam, namelijk 375. Ook in Amsterdam en Den Haag werden in absolute zin veel positieve tests geteld, respectievelijk 332 en 144.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl