Ajax zet FC Utrecht makkelijk opzij in tamme wedstrijd

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Ajax

FC Utrecht heeft de eerste wedstrijd met René Hake aan het roer niet weten te winnen. Ajax bleek te sterk en won in de Galgenwaard met 3-0.

De wedstrijd, die meestal veel spektakel oplevert, was in de eerste helft weinig vermakelijk. Ajax had al snel het initiatief, maar pas na twintig minuten leverde dat een grote kans op. Zakaria Labyad, die eerder twee seizoenen uitkwam voor FC Utrecht, haalde van dichtbij uit, maar Maarten Paes bracht redding.

Hake kiest voor Paes

FC Utrecht-trainer René Hake, die de naar Racing Genk vertrokken John van den Brom in ieder geval tijdelijk opvolgt, verkoos Paes boven Thijmen Nijhuis. De keeper speelde een prima wedstrijd en liet zo aan de kersverse Utrecht-trainer zien waarom het een goede keuze was hem in de basis te zetten. "Als je weer even eerste keeper mag zijn, dan is dat wel lekker", zei Paes.

Basisplaats geeft keeper Paes een 'hartstikke mooi gevoel'

FC Utrecht kwam nog een paar keer gevaarlijk door maar het was Tadic die aan de andere kant het dichtst bij een doelpunt was. De Ajacied raakte de lat.

Vlak voor rust kwam er plots een opleving in de verder weinig enerverende wedstrijd. Labyad schoot een vrije trap in de handen van de keeper van FC Utrecht en Gyrano Kerk testte voor het eerst Andre Onana. In de personen van Noussair Mazraoui en Antony probeerden de Amsterdammers de score nog te openen, maar zonder succes.

Dusan Tadic en Lassina Traoré vieren de 0-2

De tweede helft ging verder waar de eerste helft gebleven was: Ajax had het initiatief en FC Utrecht probeerde er snel uit te komen. De Amsterdammers wisten geen grote kansen te creëren maar in de 62ste minuut was het toch raak. Davy Klaassen, die deze week voor het eerst in jaren weer werd opgeroepen voor Oranje, kreeg met wat geluk de bal voor zijn voeten en schoot resoluut binnen.

Ajax-trainer Erik ten Hag was na de wedstrijd lovend over het spel van Klaassen. "Hij heeft scorend vermogen, dat hebben we de laatste wedstrijden al kunnen zien. Maar ook wat hij doet bij de laatste goal. Dat is voetbalgogme en kwaliteit."

Die laatste goal werd gemaakt door Quincy Promes. Klaassen veroverde de bal en kon voorzetten op de aanvaller, die met wat geluk door de benen van Paes kon schieten. Voor die tijd zorgde Dusan Tadic voor het tweede doelpunt van Ajax. De aanvoerder mocht aanleggen voor een strafschop, nadat Tommy St. Jago een kleine overtreding maakte op Lassina Traoré.