Eerste thuiszege VVV ondanks en dankzij goudhaantje Giakoumakis

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - Heracles Almelo

Door een late treffer van Georgios Giakoumakis, toch al een hoofdrolspeler zaterdagavond in Venlo, heeft VVV z'n eerste thuiszege van het seizoen binnen. Het werd 3-2 tegen Heracles Almelo dat nu al veertien uitduels op rij niet heeft weten te winnen.

Heracles begon beter aan het duel in Noord-Limburg, maar de eerste mogelijkheden waren halverwege de eerste helft voor de thuisploeg. Evert Linthorst en Giakoumakis - de laatste na een slechte uittrap van de Almelose doelman Koen Bucker - schoten in kansrijke positie hoog over.

Verdekt schot

Giakoumakis, de maker van zes van de tien VVV-doelpunten dit seizoen, mocht daarna ook nog eens vanaf elf meter aanleggen na een overtreding op hemzelf, maar de inzet van de Griek werd een prooi voor Bucker. De missers leken VVV duur te komen te staan, want op aangeven van Rai Vloet vond Silvester van der Water met een verdekt schot de verre hoek: 0-1.

De 0-1 van Heracles in de maak: Silvester van der Water schiet om zijn tegenstander heen.

Heracles moest echter de tweede helft met tien man ingaan, omdat spits Adrian Szöke kort voor de pauze de rode kaart had gekregen nadat hij een elleboog in het gezicht van Danny Post had geplant.

VVV profiteerde al snel van de numerieke meerderheid. Na een harde voorzet van Torino Hunte schoot Jafar Arias de gelijkmaker binnen. En halverwege de tweede helft krulde Vito van Crooy, door Giakoumakis met een hakballetje in stelling gebracht, de bal in de bovenhoek: 2-1.

Giakoumakis in de hoofdrol

Een kwartier voor tijd dreigde VVV de eerste thuiszege toch nog door de vingers te glippen. Giakoumakis stuitte Robin Pröpper op onreglementaire wijze, waarna Rai Vloet de toegekende strafschop feilloos benutte. Het was al de zevende treffer dit seizoen voor Vloet.

Het werd toch nog eind goed, al goed voor Giakoumakis. Luttele minuten voor tijd wurmde de Griek zich tussen twee tegenstanders door om van dichtbij een indraaiende voorzet van Guus Hupperts binnen te tikken: 3-2.

Giakoumakis was na afloop opgelucht, na eerder boos en gefrustreerd te zijn geweest. "Eind goed, al goed", aldus de speler van VVV-Venlo: