Lam neemt met rake vrije trap revanche voor rampoptreden

Bekijk hier de samenvatting van Fortuna Sittard - PEC Zwolle

Vorige week tegen FC Twente (5-1 verlies) werd Thomas Lam na een belabberd optreden nog voor rust vervangen. Tegen Fortuna Sittard (2-2) kreeg de verdediger van PEC Zwolle toch weer een kans van trainer John Stegeman en dit keer eiste Lam een positieve hoofdrol op.

Fortuna kwam snel op 1-0 door Emil Hansson, die een door hemzelf opgezette aanval kundig afrondde. PEC kon aanvallend geen vuist maken, maar Jaroslaw Jach hielp een handje door in eigen doel te koppen.

Weer Cox

George Cox maakte op slag van rust de 2-1 met een uithaal via de handen van doelman Michael Zetterer. Vorige week scoorde de Engelse verdediger ook al twee keer tegen Ajax.

PEC Zwolle viert de 2-2 van Thomas Lam
    Sebastian Polter (l) en Emil Hansson vieren de 1-0

Na rust kwam PEC op 2-2 door Lam, die vorige week de nog gebeten hond was na zijn blunders tegen Twente. Aan zijn verbeten manier van juichen was te zien dat de goal zeer welkom was. "Vorige week de schlemiel en nu red ik een punt", zei Lam na afloop. "Dat geeft een goed gevoel."

'Iedereen maakt fouten'

Daarna was het sterkere PEC het dichtst bij de zege via Mike van Duinen, die de bal vallend tegen de paal werkte, maar het bleef 2-2. Fortuna Sittard wacht ook na acht duels nog op zijn eerste zege. PEC won al vijf wedstrijden niet.

Stegeman haalde vorige week na de 5-1 nederlaag tegen Twente uit naar Lam. "Hij heeft zijn excuses aangeboden", aldus Lam. "Iedereen maakt fouten. Ik heb een slechte wedstrijd gespeeld en hij heeft een slecht interview gegeven. Dat heeft hij ook gezegd tegen mij. Dan is het klaar."

Kijk hieronder naar de interviews met Thomas Lam, John Stegeman en Fortuna-trainer Kevin Hofland.