NOS Nieuws

Voor het eerst in dagen meer nieuwe besmettingen; ziekenhuisbezetting daalt wel

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 7272 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 288 meer dan gisteren. Het is voor het eerst in een week dat het aantal nieuwe besmettingen stijgt in plaats van daalt.

De bezetting van de ziekenhuizen nam wel verder af. In totaal liggen er nu 2445 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2512), van wie 603 op de IC (gisteren: 607). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

Er werden 180 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Dat zijn 81 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 33 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat waren 2 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Bij het RIVM zijn verder 118 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 87 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 78 doden per dag, tegen 54 doden per dag een week eerder.

Het werkelijk aantal overledenen ligt waarschijnlijk hoger; niet alle zieke mensen laten zich tellen. Volgens het CBS bestond de zogenaamde 'oversterfte' vorige week uit 700 mensen, terwijl er 285 doden bij het RIVM werden gemeld.

De meeste gemelde besmettingen werden geconstateerd in Rotterdam, namelijk 533. Ook in Amsterdam en Den Haag werden veel positieve tests geteld, respectievelijk 308 en 218.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl