Een lading cocaïne uit een van de stalen containers Politie België

De politie in België heeft vorige week in de haven van Antwerpen 11,5 ton zuivere cocaïne gevonden in vijf kleine containers met schroot in een grote zeecontainer uit Guyana. De lading zou besteld zijn door een bende rond een voormalige Belgische politieofficier en Nederland als bestemming hebben gehad.

Begin vorige maand maakte het Belgische Openbaar Ministerie bekend dat er een internationale, goed georganiseerde criminele organisatie was opgerold die op zeer regelmatige basis grote partijen coke vanuit Zuid-Amerika naar België verscheepte.

Meer dan twintig mensen werden opgepakt, onder wie de ex-politieman, een aantal agenten, een topman van een havenbedrijf en een lid van een beruchte Belgische criminele familie, schrijft VRT Nieuws. Ook werden drugs in beslag genomen.

De stalen containers zaten verstopt in een zeecontainer met schroot Politie België

Vorige week arriveerde het schip met de zeecontainer met drugs in de haven van Zeebrugge. Daar werd de zeecontainer overgeladen op een binnenvaartschip dat naar Antwerpen voer.

Daar greep de politie in. De eindbestemming zou een bedrijf net over de grens in Nederland zijn. Volgens het Belgische OM bedraagt de groothandelswaarde van de in totaal 15 ton cocaïne die tijdens het onderzoek naar de bende in beslag is genomen 450 miljoen euro. De straatwaarde zou het dubbele zijn.

STER reclame