ANP
NOS VoetbalAangepast

Utrecht akkoord met vertrek Van den Brom; Genk wil coach snel binnenhalen

Drie dagen voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Ajax heeft het er alle schijn van dat FC Utrecht trainer John van den Brom kwijtraakt aan het Belgische Racing Genk.

Beide clubs hebben al een akkoord bereikt over een afkoopsom. Genk en Van den Brom willen nu snel doorpakken en ook samen tot overeenstemming te komen over de voorwaarden van het contract.

Niet op de bank tegen Ajax

Het management van Van den Brom verwacht dan ook dat de overgang voor het weekend rondkomt. Dat betekent dat Van den Brom zondag tegen Ajax - in de Domstad de wedstrijd van het jaar - niet meer op de bank zit.

ANP
John van den Brom geeft Eljero Elia aanwijzingen

Racing Genk werd in 2019 jaar kampioen van België en bezet momenteel de zevende plaats in de Jupiler Pro League. Trainer Jess Thorup vertrok onlangs naar het Deense FC Kopenhagen.

Van den Brom was al eerder trainer in België. Met Anderlecht werd hij in 2013 kampioen en won hij ook twee keer de Super Cup.

Goede uitvlucht?

Het kan zijn dat Utrecht niet rouwig is om het vertrek van Van den Brom. Onder hem is er wederom een zwakke seizoenstart (achtste plaats), terwijl eigenaar Frans van Seumeren miljoenen spendeert om de top aan te vallen. Afgelopen seizoen werd wel de bekerfinale bereikt, maar vanwege de coronapandemie werd die wedstrijd niet gespeeld.

Utrecht speelde dit eredivisieseizoen drie van zijn zes duels gelijk en leed afgelopen weekend bij Heracles Almelo zijn eerste nederlaag van het seizoen.

Van den Brom na verlies in Almelo: 'Niet zeggen dat we niet kunnen voetballen'

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl