NOS Nieuws

Bonus van 300 euro netto voor alle politiemensen

Alle politiemensen krijgen een eenmalige uitkering van 300 euro netto. Dat heeft minister Grapperhaus bekendgemaakt. De bonus is een blijk van waardering van het kabinet en de korpsleiding voor het werk van de politie, die te kampen heeft met een hoge werkdruk en onderbezetting.

Die druk was er volgens Grapperhaus ook al voor de coronacrisis. Hij benadrukt dat de politie te maken heeft met veel demonstraties, dat er steeds meer bewaakt en beveiligd moet worden en dat er ook steeds vaker meldingen zijn over mensen met verward gedrag.

De minister wijst erop dat om voldoende blauw op straat te houden andere politieonderdelen moeten bijspringen, waarmee flexibiliteit van alle politiemedewerkers wordt gevraagd. Grapperhaus stelt dat hij al eerder maatregelen heeft genomen om de onderbezetting tegen te gaan, zoals verkorting van de opleidingsduur. Maar volgens hem duurt het tot 2024 voordat al die maatregelen volledig effect sorteren.

Grapperhaus: blijk van waardering voor politie

Twee vakbonden voor buitengewoon opsporingsambtenaren vinden dat ook boa's de netto bonus van 300 euro verdienen. De Nederlandse Boa Bond en BOA ACP willen dat boa's net zo worden behandeld als politiemensen.

"De politie kent een hoge werkdruk, die is toegenomen door de coronacrisis, maar bij boa's is het niet anders", zegt Ruud Kuin van de Boa Bond. De bonden spreken later vandaag telefonisch met het ministerie van Justitie en Veiligheid om hun wens kenbaar te maken.

Eerder maakte het kabinet al bekend dat zorgpersoneel een bonus krijgt vanwege de coronacrisis. Zorgmedewerkers kunnen dit jaar rekenen op 1000 euro netto en volgend jaar nog eens op 500 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl