Diogo Jota (l) krijgt de felicitaties van Georginio Wijnaldum

Koploper Liverpool verplettert Atalanta in eigen huis (0-5)

In de Champions League-groep van Ajax heeft Liverpool na drie duels de maximale score. Op bezoek bij Atalanta Bergamo hield de kampioen van Engeland huis. Het werd 0-5.

Liverpool blijft koploper in groep D. Atalanta is na de nederlaag de tweede plaats kwijt aan Ajax, dat met 1-2 won van FC Midtjylland. Zowel de Amsterdammers als de Italianen hebben vier punten.

Midtjylland is halverwege de groepsfase nog puntloos.

De stand in groep D na drie duels

De wedstrijd in Bergamo toonde voor rust gelijkenissen met die van een week daarvoor tegen Ajax. Ook nu werd het een open duel met kansen aan beide kanten en ook nu kwamen de bezoekers op voorsprong.

Hateboer laat zich in luren leggen

Na een goede loopactie gevolgd door een fraai wippertje over de doelman heen, opende Diogo Jota namens Liverpool de score. De Portugees maakte ook de tweede goal. Hans Hateboer liet zich daarbij simpel in de luren leggen.

Liverpool ging met een 2-0 voorsprong de rust in. Dat leek een veilige voorsprong, maar bij Atalanta lieten ze tegen Ajax zien dat ze weten hoe je van zo'n achterstand terugkomt. Toen werd het nog 2-2 dankzij twee goals van Duván Zapata.

Hans Hateboer kan Diogo Jota niet van scoren weerhouden

De Italianen zullen ongetwijfeld de kleedkamer hebben verlaten met dat scenario in hun hoofd, maar na 94 seconden kon daar een streep door na de derde Engelse treffer.

Mo Salah werd vanaf eigen helft weggestuurd en ging het sprintduel aan met Hateboer. De Nederlandse international bleef op snelheid knap in de buurt bij de Egyptenaar, maar liet zich vervolgens vrij gemakkelijk uitspelen.

Hattrick Jota

Liverpool scoorde snel nog twee keer. Sadio Mané mocht juichen na een fraaie lob en stelde daarna - met een prachtige pass via de buitenkant van zijn voet - Jota in staat om zijn derde van de avond te maken.

Aan de andere kant raakte Zapata nog de paal voor Atalanta, waar Sam Lammers inviel en Marten de Roon vanwege een blessure ontbrak. Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum werd acht minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Over drie weken spelen de ploegen op Anfield weer tegen elkaar.