Het Emmauscollege in Rotterdam Google Streetview

Een docent van het Emmauscollege in Rotterdam is bedreigd vanwege van een spotprent die in een van de lokalen heeft gehangen, meldt de politie. "De politie en het OM nemen de bedreigingen uiterst serieus. Er wordt momenteel uitgezocht wie er achter de bedreigingen zit."

De politie laat aan Rijnmond weten dat zij in nauw contact staan met de school. "We nemen zichtbare en onzichtbare maatregelen die ervoor moeten zorgen dat deze bedreigingen stoppen." Er wordt onder meer extra gesurveilleerd bij de school.

Volgens de politie zijn de bedreigingen online geuit. Om hoeveel bedreigingen het precies gaat, is niet bekend.

Spotprent

Een brief van de schoolleiding is gepubliceerd op GeenStijl. Daarin schrijft de school dat er ophef is ontstaan over een spotprent die in een lokaal heeft gehangen. Die hing daar omdat de school gisteren aandacht besteedde aan de moord op de Franse leraar Samuel Paty. Half oktober werd hij onthoofd door een extremistische moslim omdat hij in een van zijn lessen cartoons van de profeet Mohammed had laten zien, in een les over de vrijheid van meningsuiting.

"Een foto die van de spotprent is gemaakt, is op Instagram geplaatst en gaat viraal", zo staat in de brief. "Op de foto is de context waarin de spotprent hangt volledig verdwenen. Het gevolg is dat er bedreigingen in de richting van collega's zijn geuit. Deze bedreigingen vinden we onacceptabel."

Het zou gaan om een spotprent van Joep Bertrams, de winnaar van de Inktspotprijs in 2015. De cartoon gaat over de aanslag op Charlie Hebdo.

De school zegt geschrokken te zijn van de ophef en is in overleg met de politie en de stichting School & Veiligheid. "We stellen alles in het werk om onze school voor iedereen een veilige plek te laten blijven, zodat de leerlingen morgen in alle rust naar school kunnen."

STER reclame