ANP
NOS VoetbalAangepast

Bondscoach Giggs ontbreekt op bank Wales na arrestatie voor 'mishandeling'

Bondscoach Ryan Giggs ontbreekt de komende drie interlands op de bank bij Wales. Giggs werd zondagnacht gearresteerd op verdenking van het mishandelen van zijn vriendin, een beschuldiging die hij ontkent.

Assistent-bondscoach Robert Page zit als eindverantwoordelijke op de bank in de vriendschappelijke ontmoeting met de Verenigde Staten en de Nations League-duels met Ierland en Finland. "Met steun van Ryan en Albert Stuivenberg", meldt de Welshe voetbalbond. De uit Rotterdam afkomstige Stuivenberg is net als Page assistent van Giggs.

Volgens meerdere Britse kranten zou de 46-jarige Giggs, die sinds begin 2018 aan het roer staat bij de nationale ploeg van Wales, in de nacht van zondag op maandag gearresteerd en ondervraagd zijn op verdenking van het toebrengen van lichamelijk letsel bij vriendin Kate Greville.

'46-jarige man opgepakt'

De Britse tabloid The Sun citeert de politie van Greater Manchester, die zegt een 46-jarige man te hebben opgepakt. De naam van Giggs noemt de politie niet. De gearresteerde man is op borgtocht vrijgelaten.

Giggs geldt als een van de grootste spelers in de geschiedenis van Wales. Hij speelde 64 interlands en vierde grootse successen met zijn club Manchester United.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl